III. fejezet - II. rész
2017. március 20. írta: x Nabi x

III. fejezet - II. rész

chapter_3_2.jpg

- Ha mindenki készen áll, akkor kezdjük is el. Szerintem célszerű színek szerint haladni, de ahogy gondoljátok, ez most múlhat rajtatok. – Junsu egy félmosoly kíséretében ad bátorító bólintás-engedélyt Taeyeonnak, hogy kezdheti. A lány nem sokat tétovázik, a Lila csapatból választ elsőként, aminek nagyon örülök.
- Soojung! – Nem sokkal Tae után érkezett egy lány, Sooyeon, akivel nagyon sokáig duót alkottak, később egy harmadik lánnyal kiegészülve. Soojung, aki a Krystal művésznevet választotta, Sooyeon húga.
Megvárom, míg a világosabb barna hajú lány hálás mosollyal megajándékozva Taeyeon mögé sétál, majd hezitálás nélkül választom ki az első emberemet én is a lilák közül.
- Lalisa!
A thai lány tenyereit összecsapva örül, s boldogan siet oda hozzám. Ahogy mögém áll, egyből kezem után nyúl, én pedig mosolyogva szorítom meg finoman biztatóan, vállam fölött rápillantva. Lalisának még néha gondjai akadnak a koreai nyelvvel, de mivel beszélek angolul, mindig tudok majd segíteni neki. Akár a koreaival, akár csak, hogy ki tudja fejezni magát és megértsék majd a többiek. Ő nem olyan rég érkezett a kiadóhoz.
Hyojin Doyeont választja, s így az ötfős lila csapatból ketten maradnak, névtáblájuk szerint Somi és Momo. Egyik lány sem tűnik koreainak, vagy legalábbis teljesen koreainak, s amíg a fiúk is döntenek, gyorsan megkérdezem Lalisát, hogy tudja-e a származásukat. Hátha tudom más nyelvtudomásomat is hasznosítani az angol mellett, a hosszú évek alatt sokhoz kedvet kaptam, hogy elsajátítsam. Tippem beválik, Momo Japánból érkezett, míg Somi holland-koreai-kanadai felmenőkkel rendelkezik.
A fiúk a négyfős Sötétkék csapatot „osztják” el magukhoz, szegény Tent meghagyva. A thai fiúcska ugyanolyan angyali mosollyal várja további sorsát, mint amivel a világra tekint. Dean Bobbyt választotta, aminek nagyon örülök, míg Baekhyun Mingminget. Ezen kicsit meglepődöm, arra számítottam, hogy Tent választja, hisz ismeri és dolgoztak már is együtt. Bár a két érintett arcát elnézve mintha lenne valami terve. Végig pillantva a fiúk csapatain, azt hiszem rá is jövök. A harmadik vezető Yibot választja dormjába.
Ahogy újra ránk kerül a sors, Taeyeon megkérdezi, hogy új csapatból válasszon-e, vagy még a lilák közül. Ezen Junsu elgondolkozik, de végül azt kéri, hogy más színből. Így lesz meg az „elsősorban mindenhonnan egy” ember, ez mondjuk igaz. Barátnőm ezúttal a Zöld csapatból választ.
- Yuju! – A névtábla szerint ugyan Yuna, de őt még én is ismerem. Iszonyatosan szép hangja van, amivel remekül bánik. Bár a zöldek minden tagja ismert arról, hogy milyen hangi adottságokkal rendelkeznek. Én se gondolkozok sokáig, Hannát választom kis csapatomba. Mivel Junsu észreveszi, hogy suttyomban megkezdődnek az egymásnak bemutatások, megkér minket, hogy egyelőre csak válasszunk, később lesz időnk bőven megismerni a többieket. Elmondása szerint van még dolgunk, kíváncsi vagyok, hogy ezen kívül még mi.
- Solbin! – A Hyojin által választott lány bár mosolyog, látszik rajta, hogy kicsit kellemetlen számára a helyzet, bár szerintem inkább csak azért, mert szeretett volna csapattársával egybe kerülni. Bár még kerülhet, ha úgy alakul, hogy Hyojin az utolsó zöld lányt, Minkyungot is kiválasztja.
Következő körre így most nekünk a Piros csapat maradt, ami még teljes létszámú – plusz Hyojin, aki a pirosak tagja. Jinho a Pink csapattal folytatja, aminek Baekhyun látszólag örül. Így ha a narancs fiú nem választ „rosszul”, akkor sikerül a terve.
- Minghao! – A magasabb fiú a Solbin nevű lányhoz hasonlóan veszi tudomásul, bár nála közre játszhat, hogy külföldi. Egy egyelőre még idegenebb kultúrában és környezetben én is szívesebben lennék olyanokkal, akiket ismerek, talán erről lehet szó nála.
Baekhyun valóra váltva tervét Taeyongot választja. Így megvan rá az esély, hogy tudja még Tent választani. A két gyakornok fiú nagyjából egy időben került a kiadóhoz és bár képességileg és pozíciót miatt más csapatba kerültek, nagyon közel állnak egymáshoz. Akárcsak egy másik pink fiú, Yuta is, aki átnyúlva az egy sem kis sötétkékhez, vállon veregeti egy vigyor kíséretében. Ő Japánból jött hozzánk, s így hárman alkotnak egy elég erős kis vegyes nemzetiségű triót. Remélem, összejön Baek terve, hogy együtt legyenek. Ilyen szempontból hasznos, hogyha az ember tisztában van ezekkel a barátságokkal és tud úgy variálni és sakkozni, hogy jó legyen. Dean egy másik thai fiút, Bhuwakult választja, aki vidáman pacsizik le vele.
Újra felénk fordul a figyelem, Taeyeon pedig a pirosak közül választ. A fiúknak több csapata van, ahogy arra az igazgató is rámutatott korábban, nekik még a teljes fős Sárga, illetve Jinhot leszámítva a Narancs csapat van hátra. Taeyeon Ambert választja, amivel kicsit gondba kerülök, mert abból a csapatból én is csak őt ismerem. Viszont tudom, hogy a lány jóban van Soojunggal is és vele is (még közös számok is vettek fel), így nem bánom. Egy mosolygósnak tűnő lányt, Nahyunt választok a kollégiumba, akinél emlékszem, hogy eltörött a mécses korábban, bár tényleg többen voltak és voltunk így. Hyojin egy szőkés lányt választ, névtáblája szerint Jinsuk, ami látszólag nem tetszik újfent a morcoskodó lánynak. A vezető azonban csak nyugtatólag rámosolyog, míg a fiúkra kerül a sor. Egy darabig még a Dahye nevű – ilyenkor hasznosak a matricák – lányon gondolkozom, így már csak oldalra nézve látom meg, hogy a Sárga csapat került sorra az osztásban, Jinho Vernont választja, míg Baekhyun Yoonhoot. Mindkét fiú rapper, Minghao pedig felenged kicsit, ahogy barátja csatlakozik hozzájuk. A másik rapperről csak annyit tudok, hogy mély hangja van. Egyszer hallottam pont, amikor belibbentem Hanbinhoz és ő volt a felvevőszobában. Dean szintén némi sakkozgatással, de Yugyeomot választja. Ennek szerintem a thai fiú örül a legjobban, szinte a vezető, illetve az érkező fiú nyakába ugorva. Borzasztó jó látni, hogy a fiúk mennyire egy csapat, még így színeken felül is. Valahol bánt, hogy nálunk miért nem alakult ki ilyen, de aztán belegondolva, nekem mindegy volt, hogy alakul-e vagy sem, én elvoltam másokkal. E gondolatra erős ingert érzek, hogy megdörzsöljem tarkómat, mint mindig, hogyha kellemetlenül érzem magam, mert tudom, hogy hibáztam. Mégse teszem, ehelyett próbálok Junsura figyelni, aki most már „engedélyt” ad, hogy akárhonnan válasszunk, hisz elfogytak a teljes csapatok.
- Somi! – A Lila csapat lánya megkönnyebbülten csatlakozik hozzájuk, én pedig barátnőm példáját követve az utolsó lányt választom onnan. Lalisa halkan összecsapja tenyereit ismét, ahogy örül a japán lánynak. Azon viszont meglepődöm, hogy Hyojin nem a saját csapatából választ, hisz ott is megmaradt két lány, hanem a zöldek Minkyungát. Aztán felrémlik, hogy bár Junsu azt mondta, hogy válasszunk akárhonnan, hozzátette, hogy így is próbáljunk a sokszínűségre törekedni. Bizonyára ezért.
Jinho a saját csapatából választ embert, méghozzá Jihoont. Az alacsony fiúban hatalmas tehetség rejlik, egyszer mesélte Yijeong, hogy nagyon jó dalszövegrészleteket tud írni és nagyon fogékony, könnyű vele együtt dolgozni. Baek az énekórájáról számára ismert Jonghyunt választja, akit csak azért tudom, hogy együtt van az órájuk, mert az elején nem volt számára szimpatikus. Túlságosan ügyes a fiú, de ebbe Baekhyun is belenyugodott és inkább motivációt ad ez számára, hogy gyakoroljon és jobb akarjon lenni. A Hyuk által választott fiút csak látásból ismerem, mert tipikusan az, akit nehezen felejt az ember. És már kapott modellmunkát is, annak ellenére, hogy ő se olyan nagyon rég, két-három éve jött a kiadóhoz. Bár lehet, hogy ezek a számok csak nekem számítanak „nem olyan régnek”.
Ahogy újra ránk kerül a sor, Taeyeonnal összenézünk egy pillanatra. Tehát Piros csapat. A lány az előző lila Somi mellé most a pirosak tagját, Somint választja. Én az elején biztos belezavarodnék, hiába lehet megkülönböztetni a lányokat. Ahogy rám kerül a sor, a kicsit morcos lány kerül hozzánk. Remélem a rosszkedve nem fog sokáig tartani. Hyojinhoz így a csapat nélküli lány, Chaeyoung kerül. Szerintem ő tényleg nem olyan rég lett gyakornok. Nem úgy tűnik nekem, hogy ismerne bárkit is leendő dormjából.
Végül utolsóként a fiúk is két körben kiválasztják a megmaradt fiúkból, hogy kik kerüljenek még hozzájuk. Jinhohoz a két megmaradt Sárga csapattag, Hongseok és Hyunggu kerül, ahogy Baekhyun befejezve tervét, Yutát választja a thai angyalkával együtt. A trió nagyon örül egymásnak, s Baek és beleborzol mindannyiuk hajába, hiába, hogy mindegyikük magasabb nála. Dean dormja pedig a narancssárga Jihunnal egészül ki, de csak Jinhwannal válik teljessé. Egy kisebb Mount Everest zuttyan le a szívemről, hisz hiába tudom, hogy mennyire könnyű ellenni és akármiről beszélgetni a csapatnélküli fiúval, jobb szereti megtartani magának a véleményét és a problémáit. Örülök, hogy így alakult.
Junsu rendelkezésére kicsit szellősebben rendeződünk, most már az egész próbaterem a dorm-csapatoké. Mi az egyik sarokba húzódunk, s hála a Baekhyun-dorm udvariasságának, a lányok le tudnak ülni, míg a fiúk kupac szerűbben elénk. Én a szélre huppanó Baekhyun mellé telepszem, pont az utolsó Lalisa elé.
- Szuper ötlet volt tőled, hogy kivártad – súgom barátomnak, aki büszkén vigyorogva támaszkodik meg háta mögött.
- Yup! De szerinted mikor fognak rám hallgatni bármiben is? – Költői kérdésére kacaj a válasz a fiúk részéről, s bizonygatni kezdik, hogy így lesznek angyalok, úgy lesznek angyalok. Mindenki tudja, hogy nem.
Szépen lassan mindenki megtalálja a helyét, Junsu pedig boldogan néz végig rajtunk, gyorsan még felírva valamit a papírjaira. Kíváncsi vagyok, mi ön most. Ha jól emlékszem, a harmadik szegmens ugyancsak interjúk lesznek, valószínűleg másokkal, mint az első. Plusz még be is kell mutatkozni, meg mondjuk, hogy hova-hogyan-mikor költözünk majd. Az ismerős túl sok kérdés.
- Szuper. Hát ezzel is megvolnánk!

 

Következő rész >

< Előző rész

A bejegyzés trackback címe:

https://ossaf-jtc.blog.hu/api/trackback/id/tr7812353917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása