III. fejezet - I. rész
2017. március 20. írta: x Nabi x

III. fejezet - I. rész

chapter_3_1.jpg

Miközben még letörlöm az arcomra száradt könnyek maradékát, csendben hátra osonok. Többen követnek a tekintetükkel, olyanok, akik szerint csak nem bírtam idegekkel, de olyanok is, akik tudják, hogy miért nem. Bár megint Bobby mellett találok nyugalomra (aki kezembe ad egy, a nevemmel ellátott papírlapot, vagyis matricát, ami már mindenkin rajta van), másik oldalamra pedig Dean csusszan, egyiküket se tudom megölelni. Dean is ismerte őt, neki is a barátja volt, mégha nekem kicsit másképp is. Neki is fáj. Taeyeon aggódva fordul hátra, de Junsu torok köszörülésére bocsánatkérően visszafordul. Egy halk kérdés után, miszerint nem-e lesz baja a pulcsijának, én is felragasztom nevemet, miközben Junsu belekezd a folytatásba.
- A második szegmensnek kulcsszerepe lesz a verseny során, de nem magában a verseny részében, hanem a háttérben. Ez ugyanis arról fog szólni, hogy megtudjuk, hogyan vagytok képesek együtt dolgozni olyanokkal is, akikkel nem egy csapatban vagytok, vagy akár még nem is ismeritek. Szerintem sokatoknak logikus lesz ez a megoldás erre, de azért remélem lesz meglepetés is a dologban! De azt hiszem, elég volt mára a köntörfalazásból. – Szavai ellenére jó kis hatásszünetet tart. Fejem Hyuk vállára billent egy apró sóhajtással. Mi jöhet még? Hamar megbánom, hogy nem tudom lekopogni a dolgot. – A verseny ideje alatt dormokban fogtok lakni! Viszonylag sokan vagytok, ezért nyilvánvalóan több dormban. Itt jön az első pici csavar a dologban. Ugyanis a lakóhelyek között eltérések vannak, mind abban, hogy az ágyak elrendezése milyen, emeletes vagy egyszemélyes, külön szobák, vagy egyben, s hogy van-e gyakorlóterem vagy nincs. Ez alapján három típusba soroltuk a kollégiumokat, valamint a könnyebb megjegyzés és megkülönböztetés érdekében csillagokkal toldottuk meg. Így lett az ’A’ dorm három csillagos, a ’B’ kettő, míg a ’C’ három. Ez így még mindig kevés lenne számotokra, a fiúknál folytatódik az abc, ’D’, ’E’, ’F’-fel, a csillagok száma pedig akárcsak mint az előbb.
- Bizonyára most azon gondolkoztok, hogy milyen jó lenne a három csillagosba kerülni, lehetőleg a csapattársaitokkal és barátaitokkal együtt! Ebben kicsit el kell szomorítanom titeket, ugyanis a lényeg pontosan az lesz, mint már korábban említettem, hogy megismerkedjetek a többiekkel is. Amellett, hogy új területeken tanulhattok és fejlődhettek egymáson keresztül, számtalan olyan alkalom lesz, amikor másokhoz kell alkalmazkodnotok és együtt dolgoznotok. Az, hogy ki melyik dormba fog kerülni, az puszta szerencse dolga lesz. De hogy kivel? Hmm. Az egy kicsit izgalmasabb! – Imádom, hogy Junsu lelkesedése határtalan. Pontosan tudja, hogyan fokozza még kicsit az izgalmakat, de azt is, hogy mikor kell tényleg elmondani, mielőtt túl sok lenni. Bár szerintem azért is beszél ennyit, hogy utána legyen bőven anyag, amit összevághatnak. Meg szeretne mindent tisztázni nekünk, hogy könnyebb legyen megbarátkozni a dolgokkal.
- Úgy gondoltuk fairnek – folytatja, miközben maga elé emeli írótábláját. -, hogyha a rangidősek lennének a dormok úgymond vezetői. De ez persze nem abból állna, hogy irányítják a többieket! A kulcs a csapatmunkán van. Inkább azért döntöttünk így, mert szerintünk legtöbbjük már élt egyedül vagy kollégiumban, több élettapasztalattal rendelkeznek, és hátha meg tudják könnyíteni az együttélést. – Tehát ha jól értem, segíteni kell majd a kisebbeknek, nem csak fizikailag, s rendet tartani. Körbe pillantva megpróbálom megsaccolni, hogy kik számítanak rangidőseknek korilag Baekhyunon és rajtam kívül. Talán Taeyeon és Dean is még, bár úgy rémlik, van egy lány, aki nagyjából velünk egy idős, maximum egy-két év különbség van. A fiúknál kicsit ez nehezebb nekem, hisz Jinhwant mondanám harmadiknak, hisz őt ismerem. De lehet, hogy van nála idősebb. Hyuknál és Baeknék nem hiszem. Bár így belegondolva, mintha Taeyeonnál lenne idősebb lány gyakornok, bár őt nem látom most itt. Bár meglehet, hogy abbahagyta.
- Előbb kihívnám a hat embert, utána pedig folytatom, hogy miként fognak eldőlni a dormok sorsai. Szokás szerint a hölgyekkel kezdjük. Nari, Taeyeon és Hyojin. Urak közül pedig Baekhyun, Dean és Jinho kapja a posztot.
Tehát van Jinnienél idősebb gyakornok. Hyojint látásból ismerem csak, mert az ő pozíciója rapper és ezért nincs közös énekóránk például. Miközben kimegyünk Junsu két oldalára és várjuk, hogy vegyenek egy kicsit minket a kamerák, mielőtt folytatnánk, meglátok egy kicsit elégedetlennek tűnő lányt. Lehet, hogy arra számított, hogy ő is beleesik a legidősebbek kategóriájába?
- Az, hogy ki melyik dorm „vezetője”, keresni fogok valami jobb szót, egyszerűen fog eldőlni, mert mindannyian húztok majd egy borítékot, benne a betűvel. Szerintem ezzel is fogjuk kezdeni, nem pedig a lakókkal. De előre megkérek mindenkit, hogy legyen előítéletes, minden dormnak meg lesz az előnye, például hiába egy csillagos az F és a C, ha ők lesznek a legközelebb a kiadóhoz, míg a háromcsillagosak a legtávolabb. Tehát a csillagok csak jelölések, ne vegyétek nagyon nagyon komolyan őket! – Figyelmeztetését és kérését mindenki egy bólintással veszi tudomásul. A férfi ezt nyugtázva kivesz hat borítékot az írótáblára tűzött papír adag alól. Mintha valami szupertitkos dolgot őrzött volna eddig. Három boríték sarkban egy rózsaszín, a másik háromnak pedig kék hatszög van. – Hölgyeké az elsőbbség, a húzási sorrend az alapján, ahogy kihívtalak titeket.
Remek. Junsu még mosolyogva kever egyet a három borítékon, majd legyezőbe rendezve őket felém nyújtja. Nem habozok sokáig, szerintem nem sok értelme van, nem igazán lehet előre megtippelni, hogy melyikbe melyik van. Főleg nem elsőnek. Így hát csak elveszem a bal legszélsőt. Kérdőn nézek a műsorvezetőre, hogy ki is nyissam-e, de még int, hogy várjak. Taeyeon a jobb szélsőt veszi el, így a középső marad Hyojin számára. Valahogy idegenül hat nekem ez a név, szerintem biztos használ művésznevet.
A fiúk húzása hasonlóan hamar lemegy, Baekhyun hozzám hasonlóan a baloldalit húzza ki, de Dean a középsőt veszi el, s így Jinhonak jut a jobb szélső. Junsu visszaáll középre.
- Ha mindenki készen áll, lássuk a borítékokat, ezúttal egyszerre! Nyissátok ki, aztán ötre fordítsátok meg, hogy mindenki láthassa. – Engedelmesen cselekszünk, míg a kamerások beguggolva elhelyezkednek, hogy premier plánba tudják felvenni, míg a többi ismét a reakciókra készül. A kis pecsétet feltörve veszem ki a rendes papírnál kicsit vastagabb lapot, s igyekszem nem meglesni. Bár azt nem mondta Junsu, hogy mi nem láthatjuk! Erre a gondolatra csak lepillantok a lapra. B. Az a köztes. Ennek örülök. Bár igazából annyira nem látom át, hogy mi pontosan a különbség a kollégiumok között, azon kívül, ami általános információkat megtudtunk. Valószínűleg majd kiderül. A többiek arcára feszült várakozás ül, bár szerintem elsősorban azért, hogy az elosztás hogyan lesz, nem pedig a helyek miatt. Bár lehet, hogy aki otthonról jár be, nem mindegy neki, milyen körülmények veszik körül. Nekem a próbák miatt évek óta csak az a lényeg, hogy legyen hol aludnom, másért úgyse nagyon kell nekem lakás. Ezért döntöttünk Yijeonggal és Kyungillal a közös lakás mellett, bár az is kicsit másképp indult, mint ahogy most vagyunk. Még azt is leszámítva, hogy Kyungil most kezdte el teljesíteni a kötelező sorkatonai szolgálatát. Belegondolva ismét összeszorul szívem, érte is, meg hogy ha el kell költöznöm, hogy Jeongie egyedül marad. Kettőnk közül nem tudom melyikünk a rosszabb egyedül-túlélő.
- …, 3, 4 és 5! – Később kapcsolódok be a számolásba, ahogy elkalandoznak a gondolataim, s szerintem némi fáziskéséssel sikerül nekem is megfordítanom a lapot. Egyelőre nem tudom, mi haszna annak, hogy beosztás előtt tudni. Így csak mindenki drukkolni fog, hogy kivel legyen. Bár kíváncsi leszek, az hogyan lesz megoldva. Annyira nem ismerem a legtöbb gyakornokot, hogy nulla-huszonnégyben ellegyek velük. Bár jó, csak a próbákon kívül. Márpedig biztos, hogy több próbánk lesz most. Habár… Ahh, túl sok kérdésem van! Nem tetszik.
Inkább körbelesek, hogy ki melyikbe kerül majd. Taeyeon és Jinho kerültek a „legjobb” dormba, míg Baekhyun szintén a kétcsillagos kategóriába esett. Vicces, hogy pont így jöttek ki. Ezek szerint Dean és Hyojin osztoznak az F és C dormokon. Előbb-utóbb csak megtudjuk, melyik milyen. Kíváncsi leszek, mennyire lehet majd átjárni, főleg esetleg a fiúkhoz. Nekem szükségem van, hogy beszélgessek velük. Bár biztos, hogy csak nagyon neccesen és inkább nem. Meg kérdés egyáltalán, hogy lesz-e időnk beszélgetni, meg hogy megmaradnak-e a kimenőink. Megint túl sok kérdés… Szerencsémre Junsu újra felveszi a műsorvezetés fonalát.
- Szuper! Tehát ők már tudják, hogy hova kerülnek. Most pedig mindenki mások a sor! – Szeretem, ahogy összeköti a dolgokat, nem csodálom, hogy korábban is hívták már műsorokba, akár vendégként, akár tényleg MC-ként. Ennek ellenére remélem lesz lehetőség kifaggatni. A túl sok kérdéses szituációk csak bizonytalanságot szülnek, arra pedig senkinek sincs szüksége most. – Első lépésként szeretnék mindenkit megkérni, hogy keresse meg a csapatát!
Szavait mozgolódás követi, ahogy bár nagyjából eddig is a színek szerint állt mindenki. Most azonban azok is csapatukhoz kerülnek, akik eddig inkább baráttól nyertek támogatást. És persze ott van Jinnie, aki egy szál magában áll szegényem, valamint egy fiatalabbnak tűnő lány is egyedül marad. A fiú biztató mosolyomra csak egy vállvonással válaszol. Legalább ha mit is azon az oldalon lennénk, összeállhatnánk színtelenek, akárcsak össznépi megbeszéléseknél például. Mikor mindenki megtalálja a csapatát, Junsu még vár pár pillanatot, aztán ismét magához ragadja a figyelmet.
- Az elhelyezések lényege, mint mondtam, hogy megismerjétek és segíthessétek egymást. Csapaton kívül is. A beosztás éppen ezért úgy fog zajlani, hogy a mellettem álló hat társatok fogja kiválasztani, ki fog vele lakni. Ez persze – kicsit nyomatékosítania kell szavait, mert morajlás fut végig a többieken. Bár nem csodálom. A hatból csak két embernek van csapata. Nyilván kérdés, hogy egyáltalán hány fő jut egy kollégiumra, bár az interjúztató azt mondta, 18 lány van, az egyenlően elosztva hat-hat-hat. A fiúkat most nem számolgatom végig, annál jobban érdekel, mit mond még Junsu. – nem azt jelenti, hogy egy-egy csapat kerül egy dormba, például Hyojin és Jinho esetében. Azért kértelek meg titeket, hogy álljatok össze a színeitek szerint, mert ahogy megyünk sorba, mindenhonnan kiválasztanak a vezetők embereket. A cél, hogy mindenhonnan egyet, de tekintve a létszámotokra, ez nem tud megvalósulni.
- Most pedig, megkérném a vezetőket, hogy álljanak kicsit szellősebben, és akkor kezdhetjük is.
Szavaira most mi mozgolódunk, közben pedig végig gondolom, hogy ez akkor mit is jelent. Én választom ki, hogy kivel lakok majd együtt. Viszont, több csapatból kell összeválogatnom azt a hat embert. Ötöt, mert ugye én vagyok a hatodik. Eddig stimmel. Bár vannak, akiket ismerek és tudok, fontos lesz, hogy Taeyeon és Hyojin kiket választ. Szerintem biztos kell majd olyat is választanom, akit nem ismerek. Junsu kérésére helyet cserélünk Taeyeonnal, hogy sorrendben legyen az ABC, s a fiúk is eszerint állnak fel kicsit távolabb egymástól. Míg a csapatok kicsit közelebb húzódnak a falhoz, mi előrébb a terem közepe felé, hogy elférjen majd mögöttünk mindenki.
Őszinte leszek, kicsit izgulok, hisz mégiscsak együtt fogunk lakni hatan, ismerősökkel és ismeretlenekkel. Ez kicsit másabb közös munkát igényel, mint mondjuk egy-egy koreográfia vagy dal kollaboráció. Nagyon mégse akarok előre szaladni gondolatban, hisz rengeteg olyan dolog van, amivel most még nem kell foglalkoznom, hogy hogyan legyen, hogyan megoldható, mint például a házimunka vagy a szobaelosztás. Ezekről még úgysincs semmi fogalmam. Mély levegőt véve egy pillanatra behunyom szemeimet, hogy rendezzem gondolataimat. Első feladat, öt ember. Erre kell most figyelmem.

 

Következő rész >

< Előző rész

A bejegyzés trackback címe:

https://ossaf-jtc.blog.hu/api/trackback/id/tr9112353893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása